How to organize your home office

29. 8. 2016


Krásný den všem!
Školní rok se nám bohužel nezadržitelně blíží a pomalu je čas udělat si pořádek na stole, nakoupit nové potřeby a připíchnout prázdninové fotky na nástěnku ať je na co v ten školní rok koukat, že jo. A proto mám pro vás dnes článek zase z trošku jiného soudku aneb jak si zorganizovat a zařídit pracovní stůl, aby se vám na něm celý školní rok co nejlépe učilo :))



1. Velká pracovní plocha
Jako naprostý základ beru mít pořádný pracovní stůl. Rozhodně vám asi nebude příjemné krčit se někde v koutě u malého stolu plného zbytečností. Jako skvělou možnost považuji stůl ve tvaru L, který mám já a na který se vám vleze počítač a ještě vám zbude spousta místa . Stůl by taky měl být nejlépe blízko okna, aby na něj dopadalo co nejvíce denního světla.

2. Kvalitní židle
Snad ještě větší nezbytností je kvalitní židle. Pravděpodobně budete u stolu trávit spoustu času a není nic horšího, než když vás po chvilce učení nebo práce začnou bolet záda a vy se nebudete moci na nic jiného soustředit. Pokud jako já, nepreferujete klasické židle na kolečkách, můžete si pořídit klasickou kancelářskou židli.


3. Pořádek 
Váš stůl by měl mít rozhodně nějaký úložný prostor na všechny možné papíry, bloky a tužky, které zas tak často nepoužíváte. Stůl byste měli udržovat uklizený a na stole by se neměla válet spousta věcí, ale mělo by tam být opravdu to nejnutnější. Obecně platí, že neuklizené prostředí vás rozptyluje od práce a nemůžete se tak pořádně soustředit.

4. Vše důležité po ruce
Tento bod hodně navazuje na ten předchozí. Věci, které používáme denně byste rozhodně neměli mít schované někde hluboko v šuplíku. Dnes už seženete spoustu hezkých organizérů, kam naskládáte vše potřebné, ale zase by toho nemělo být na stole příliš.


5. Nástěnka
V neposlední řadě byste rozhodně neměli zapomínat na inspiraci. Navíc nástěnka je místo, kde můžete mít na očích různé To do listy, ale třeba i vzpomínky nebo inspirační obrázky.

6. Motivace 
Opět bod, který souvisí s tím předchozím. Abyste měli větší chuť k práci, rozhodně je důležitá motivace. Mě například pomáhají různé motivační citáty nebo si třeba na nástěnku můžete nalepit vaši vysněnou dovolenou. A na práci je samozřejmě nejlepší odměna :) takže se odměňujte a až se vám něco podaří, kupte si třeba nový blok nebo organizér na stůl.

Jak se připravujete na školní rok vy?

2 komentáře

  1. Pekny clanek, na stole se snazim mit vzdy jen to nejnutnejsi, kdyz je tam toho moc a pomalu nemam kam polozit hrnek, tak me to dost rozciluje :D
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.