Spain travel tips

17. 8. 2016


Krásný den všem,
dnes tu mám pro vás další cestovatelský článek,  ale tentokrát bude trošku obsáhlejší, a to s typy kam se podívat, když už ve Španělsku budete. Ještě pro vás chystám jeden článek,  a to o tom, jak to ve Španělsku chodí, co si dát na jídlo atd. a to už bude poslední,  slibuju :)
Takže jdeme rovnou na to.

Přírodní park Torcal
Krásný přírodní park kousek od menšího města Antequera. Jedná se o vápencové skalní město,  trošku bych ho přirovnala k našemu Českému Švýcarsku, ale hezčí :D Každopádně se zde můžete vydat na nenáročné procházky a kochat se výhledy,  které jsou opravdu úchvatné.


Ronda
Další nádherné město. V porovnání s Toledem mi to tu přišlo o něco rušnější. Opět toto město ležící na skále. Historickému centru dominuje krásný vysoký most. Samozřejmě i zde je celé centrum plné úzkých uliček,  nejrůznějších muzeí a navíc je zde krásný výhled do krajiny. Rozhodně doporučuju navštívit i nějaký podnik, kde si dáte třeba španělskou sangriu. My jsme měli štěstí ma podnik přímo na hradbách odkud jsme měli krásný výhled a navíc tohle boží posezení :D



Stezka El chorro
Přezdívaná také jako Stezka sebevrahů nebo Královský chodník. Pokud byste si na chvíli chtěli odpočinout od památek a nejrůznějších měst,  tohle je skvělý typ na výlet.  Stezka se nachází v provincii Málaga. Nebudu vás tu zatěžovat všemožnými podrobnostmi,  ty najdete všude na internetu, ale ve zkratce je jedná o 5km dlouhou soutezku, kterou procházíte v pomerně  vysoko nad zemí,  takže nic pro ty, co mají strach z výšek. Ovšem coo se tyče náročnosti,  rozhodně se nemáte ceho bát a na začátku dokonce dostanete helmy. Samozřejmě počítejte s nějakým vstupným.

Toledo
Nádherné historické město 70 km od Madridu se spoustou památek a ne nadarmo celé patří na seznam památek UNESCO. Pokud byste měli z těchto míst navštívit jen jedno, bude to právě Toledo. Toledo se dělí na dvě části, historickou, plnou různých kostelíků, obchůdků a úzkých uliček, a klasickou moderní, kde najdete klasické obchody a kde taky žije většina obyvatelstva. Historická část je od moderní "oddělena" hradbami, a dovnitř se dostanete buď hlavní branou, nebo po dlouhých jezdících schodech. Celé město stojí na skále, takže se připravte na to,  že budete chodit neustále z kopce do kopce. Dominantou Toleda je rozhodně Toledská katedrála se 100m vysokou věží. Ve městě se rozhodně dá strávit i několik dní a stále budete mít co objevovat.


Dům Salvadora Dalího
Když jsme se chystali na dovolenou do Španělska jedním z mích přání bylo navštívit muzeum Salvadora Dalího ve Figueres. Nicméně pár dní před návštěvou jsme dostali od známého typ, že se máme raději jen podívat na místo, kde Dálí přímo žil - do jeho domu v Cadaqués. Já jsem milovník umění takže mě celý dům doslova nadchnul, ale jsem si jistá, že to nadchne i ty, kteří se o umění vůbec nezajímají. Navíc ani vstupné není nijak drahé a celé městečko,  kde se Dalího dům nachází,  je opravdu krásné a leží přímo u moře.


Gibraltar
Posledním místem, které vám musím doporučit je rozhodně Gibraltar. Tento kousíček Španělska sice patří Anglii, ale britské počasí tu rozhodně není :D Krajina je tu úchvatná a pokud vám vyjde trošku počasí, dohlédnete až do Afriky. Navíc je to jediné místo v Evropě, kde můžete vidět volně žijící opice. Mimochodem, rozhodně nedoporučuji si při výstupu na Gibraltar kupovat nanuk, máte dost velkou šanci, že o něj přijdete, jak jsme sami mohli vidět :D

Kam byste se rádi podívali vy?

Okomentovat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.