Černá Hora: video a spousta fotek

4. 8. 2015


Hezký den všem!
Přináším vám slíbený report z desetidenní dovolené. Dovolenou jsme si opravdu užili a mě by nikdy nenapadlo, že Černá Hora je tak krásná země. Navíc jsou k vám všichni hrozně milý a rádi vám poradí. A pokud nemluvíte cizím jazyk, je Černá Hora země přesně pro vás, protože se tu domluvíte stejně nejlépe česky.




Odjížděli jsme z Brna, takže povinností bylo ledové machiatto a samozřejmě zásoba časopisů na cestu.



Největším zážitkem byl pro mě výlet do Budvy, která je opravdu krásná. Budva je rozdělená na dvě části. Ve Staré Budvě najdete spoustu restaurací a obchůdků v úzkých uličkách ve kterých se mimochodem velmi lehce ztratíte :D V Nové Budvě jsme vlastně ani nebyly, daly jsme si výborný oběd, prošly Starou Buduvu a nakonec samozřejmě nesmělo chybět koupání v moři. Jinak na fotce nad tímto textem je ostrov sv. Stephan, což je vlastně obrovský hotelový komplex, kde se ubytovávají celebrity. 





Nejlepší oběd! Já měla rybí filet s citronovou omáčkou,pršutem a brambory se špenátem, mamka pak kalamáry. Obě jsme si taky daly výborný šopský salát s domácím sýrem a u mě nemohl chybět bezalkoholový Sex on the beach.













Dalším krásným přístavním městečkem je Kotor. Je to staré, středověké město s úzkými uličkami. Celé město je opevněné a zachovalé hradby se tyčí i na kopci nad městem. Městečko je to sice relativně malinké ale je plné krásných restaurací,kaváren,pekáren a hned u hradem jsou trhy s ovocem,spousty sýrů a dalších potravin. Navíc tento dojem nekazí žádné supermarkety, protože ty se nachází mimo tohle historické centrum,








Kosmetičtí nadšenci samozřejmě nesmí vynechat místní drogerii. Najdete zde, kromě těch celosvětových jako je Essence, Maybelline, Catrice atd., i spoustu neznámých značek, které jsou navíc poměrně levné. 


Vedro bylo ten den opravdu úmorné, takže jsme se šly zchladit do klimatizovaného obchoďáku, kde jsme objevili tento zmrzlinový bar. A musím řict, že tady jsem uchutnala zatím nejlepší frozen yougurt vůbec. 



Hezké malé městečko Kolašin,  kde jsme byli ubytování s příjemnou atmosférou a spoustou kaváren.





Zbytek dovolené už byl ve znamení turistických pochodů,výšlapů ochutnávání místních sýrů. sušeného masa a dalších specialit. V Černé Hoře je příroda opravdu krásná, takže bylo rozhodně co fotit.


















Poslední den jsme ještě navštívili nedaleký klášter, kde opravdu potkáváte mnichy.









4 komentáře

  1. Krasne fotky :)) Moc povedeny clanek ^^
    http://nellylove99.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. No teda,vypadá to tam opravdu krásně,ani jsem netušila,že je tam tak nádherná příroda :-) A ty tvoje fotky - dokonalost,hned bych tam jela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a naprosto souhlasím, taky jsem netušila, jak tam může být krásně :)

      Vymazat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.