Fitness nuts gingerbread without sugar

10. 4. 2015


Ahojte!
Zdravím vás opět z naší kuchyně. Nevím jak vy, ale já mám ráda všechny druhy různých perníků a podobného sladkého pečiva a to nejlépe oříšky. Dnes to bude recept na jeden takový můj oblíbený chlebíček a to dokonce prakticky bez cukru! Na celý perník vám vystačí jen tři lžíce medu, sladký je dostatečně a navíc je krásně vláčný. Ideální třeba k snídani, svačině nebo jako zákusek po nedělním obědě. 




POTŘEBUJEME:
125 g pohankové mouky
125 ml mléka
25 ml oleje
1 vejce
3 velké lžíce medu
1 velká lžíce holadského kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 lžička kypřícího prášku do perníku
1/2 lžičky jedlé sody
špetka soli
sušené ovoce a ořechy na ozdobu 

POSTUP:
Smícháme olej s mlékem a vajíčkem, medem a pořádně rozmícháme. Zvlášť smícháme všechny sypké ingredience a pomalu přisypáváme ke směsi.  Mícháme dokud nevznikne hladká tekutá hmota, kterou nalijeme do formy vyložené pečicím papírem (já pekla ve formě na biskupský chlebíček). Nakonec posypeme těsto sušeným ovocem a ořechy podle chuti a pečeme na 160 stupňů asi 25 minut.


Okomentovat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.