Ahojte!
Zdravím vás opět z naší kuchyně. Nevím jak vy, ale já mám ráda všechny druhy různých perníků a podobného sladkého pečiva a to nejlépe oříšky. Dnes to bude recept na jeden takový můj oblíbený chlebíček a to dokonce prakticky bez cukru! Na celý perník vám vystačí jen tři lžíce medu, sladký je dostatečně a navíc je krásně vláčný. Ideální třeba k snídani, svačině nebo jako zákusek po nedělním obědě.
POTŘEBUJEME:
●125 g pohankové mouky
●125 ml mléka
●25 ml oleje
●1 vejce
●3 velké lžíce medu
●1 velká lžíce holadského kakaa
●2 lžičky perníkového koření
●1 lžička kypřícího prášku do perníku
●1/2 lžičky jedlé sody
●špetka soli
●sušené ovoce a ořechy na ozdobu
POSTUP:
Smícháme olej s mlékem a vajíčkem, medem a pořádně rozmícháme. Zvlášť smícháme všechny sypké ingredience a pomalu přisypáváme ke směsi. Mícháme dokud nevznikne hladká tekutá hmota, kterou nalijeme do formy vyložené pečicím papírem (já pekla ve formě na biskupský chlebíček). Nakonec posypeme těsto sušeným ovocem a ořechy podle chuti a pečeme na 160 stupňů asi 25 minut.
Okomentovat