Quick DIY : Easter basket

5. 4. 2015


Krásnou velikonoční neděli!
Většina z vás už má určitě nabarvená vajíčka, po bytě náhodnou velikonoční výzdobu,na stole upečeného beránka a už jen v klidu popíjíte kávu a jen tak lenošíte. Nebo se naopak beránek teprve peče, do velikonočního úklidu je zapojená celá rodina a vám se pořád nedaří nabarvit ty hloupý vajíčka. Tak či tak, myslím, že právě teď je ideální čas na rychlé, odpočinkové velikonoční DIY.


1. Z hnědého papíru nastříháme 18 proužků asi 40x3,7 cm. Dvanáct proužků přehneme na polovinu a zbylých šest slepíme tak, že nám vzniknou 3 dlouhé proužky.
2. Z 12 proužků utvoříme mřížku 6x6 a každý proužek proplétáme opačně než ten předchozí.
3. Proužky natěsnáme co nejvíce k sobě až nám vznikne čtverec. Dejte si záležet na tom, aby by na každé straně čtverce byla délka proužků stejná a čtverec byl tak uprostřed.


4. Přichází na řadu zbylé dlouhé proužky. Vezmeme jeden a propleteme přebývajícími proužky kolmo kolem celého čtverce.
5. Zbytek dlouhého proužku ustřihneme a přilepíme k jednomu z vyčuhujících ze čtverce, tak aby konec nešel zvečí vidět.
6. Pokračujeme stejně i zbylými dvěma proužky. Doporučuju si je vždy přichytit v rozích kancelářskou sponkou aby se vám neposouvaly.


7. Konce zastřihneme, přečuhující přehneme dovnitř a vyčnívající ustřihneme tak, aby nešly vidět a přilepíme lepidlem (já to pak ještě pojistila izolepou). A je hotovo! stačí vystlat lýkem a máte hotovo.


Věneček minulého roku vyrobený z vrbového proutí ozdobený lýkem a skořápkami z křepelčích vajíček.


Krásné Velikonoce!

Okomentovat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.