Organizace šatníku: rady,tipy,diy návody

26. 1. 2014


Ve škole mám spoustu učení,úkolů a povinností.Naštěstí jsem měla pár článků předepsaných protože jinak bych to asi vážně nezvládala.Ale prázdniny se nám naštěstí blíží a já se budu moct konečně zase trochu věnovat blogu a začít plnit svoje novoroční předsevzetí, a tak jsem se rozhodla,že bych udělala takovou sérii článků,jak si co zorganizovat. Líbilo by se vám to? Dneska teda začneme šatníkem.

Možná jste si i vy řekly, že po novém roce by chtěl váš šatník trochu obměnit a vyházet věci, které stejně nenosíte a tohle škaredé počasí je na to úplně ideální.

1. Vyndejte si vždy ze skříně jeden "druh" oblečení např.trička,šortky,svetry atd. a jednotlivé kousky dávejte na hromádku podle toho,k čemu jsou určená.

Co si necháte a co poputuje dál?
Nejprve si všechny kousky roztřiďte podle toho,jestli si daný kousek necháte nebo někam poputuje (ať už do popelnice nebo do second handu).Všechno si pečlivě vyzkoušejte a věci které jsou vám malé, nepohodlné,mají na sobě skvrnu,která nejde vyprat,obnošené atd. bez milosti dejte na "putovní hromádku".Kousky, které prošly vaším testem poskládejte,ale zatím je do skříně nevracejte.
    
Putovní hromádka
Nyní se vrhneme na putovní hromádku a roztřídíme ji následovně.
Na prodej
Na tuto hromádku dávejte věci,které jste např.koupily impulzivně ve slevách a ve skutečnosti se vám vlastně nelíbí, ale byly prostě ve slevě.Ideální je k prodeji např. VotočVohoz.
Vyhodit!
Kousky,které jsou vytahané,mají na sobě žmolky a jsou prostě nenositelné bez milosti vyhoďte, i když to by vaše oblíbené tričko.
Rozdat
Věci které splní vše co ty na prodej.Navíc uděláte kamarádkám radost.
Second hand a charita to jistí
Je škoda vyhodit i kousky,které jsou vám malé nebo jsou prostě out. Můžete takto udělat radost i dalším lidem, kteří vám budou vděční.

2.Teď máme vše roztříděné,poskládané na hromádkách a je čas na organizaci.
Já má vše roztříděné podle toho, jestli je kousek vhodný na zimu nebo léto.Oblečení si můžete naskládat do různých krabic a organizérů.Na takovéto věci mi přijde nejlepší Ikea,kde najdete všechny věci,které vám teď budu ukazovat.

Oblečení můžete naskládat do takových to látkových krabic,které stojí 350Kč (7ks). A pokud už máte ve skříni málo místa a nemáte volnou poličku,tak za 130Kč seženete takovýto závěsný organizér, který pověsíte tam,kam si normálně věšíte ramínka.
GARNITYR Krabice, sada 7 kusů IKEA V komodě nebo šatní skříni pomůže uspořádat ponožky, pásky a šperky.SKUBB Úložný díl s 9 přihrádkami IKEA Háček a poutko pro snadné zavěšení a odstranění.

Na drobnosti si můžete pořídit za 130Kč takovýto šuplík s přihrátkami. Mě to přijde jako super vychytávka na pásky. 
SKUBB Krabice s přihrádkami IKEA V komodě nebo šatní skříni pomůže uspořádat ponožky, pásky a šperky.
Místo skříně si můžete koupit i stojan na šaty.Já to sice zrovna ráda nemám,protože mi přijde, že se pak na oblečení práší a navíc to jde všechno vidět a přijde mi to spíš na ozdobu,ale každému podle jeho gusta. Seženete od 200Kč.
TURBO Šatní stojan IKEA Vhodné pro vnitřní i venkovní použití. Snadná montáž - stačí jen přicvaknout či odcvaknout.
Milovnice šátků by si určitě neměly zapomenout koupit šikovné ramínko na šátky.To z ikei seženete za 85Kč,ale podobná se dají koupit i na ebayi nebo amazonu,
KOMPLEMENT Multifunkční věšák IKEA Nezabere víc místa, než obyčejné ramínko, a přitom na něj můžete pověsit 28 různých doplňků. Může se prát v ruce.


Nebo si ho můžete i vyrobit.

Scarf storage

Jak si organizujete šatník vy?

Okomentovat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.