My blogger needs

20. 5. 2015

Hezký den všem!
Blogování je poslední dobou čím dál populárnější záležitost, ale začátky nejsou lehké nikdy. I přesto že věřím, že dříve to bylo daleko těžší. Před nedávnem blog oslavil již druhé narozeniny, a proto jsem se vám rozhodla ukázat, co pomáhá v blogování mě a bez čeho se neobejdu.
Foťák/kamera - Stejně jako pro většinu blogerů je i pro mě foťák naprostá nezbytnost. Správný blogger ho většinou tahá všude a fotí kde co. Pokud chcete natáčet videa na YT jako třeba teď velmi populární vlogy, bude se vám hodit i jiná, menší a skladnější kamare. Třeba takový Olympus PEN mi díky velikosti a výklopnému displeji přijde na vlogování jako dělaný.
Diář - Zde si píšu do zvláštního kalendáře odděleně od všech úkolů přehled článků, které v jednotlivých dnech vyjdou. Často k nim přikládám lepíky na které píšu další doplňkové informace k jednotlivým článkům.
Notebook - nebo tablet, zkrátka něco, kde budete články psát, upravovat fotky, tvořit koláže atd.
Kávu - Že se články nejlíp píší s šálkem dobrého kafe vám potvrdí skoro každý blogger a když k němu máte něco dobrého.
Inspiraci - Naprostá nutnost. Je jedno jestli ji čerpáte v časopisech, na procházkách v přírodě nebo při pročítání blogů, zkrátka inspiraci potřebujete.
Telefon - K blogování neodmyslitelně patří i sociální sítě jako Instagram,Facebook,Twitter, samozřejmě i email atd. No a když není foťák po ruce, nebo jen chcete vyřizovat maily či kontrolovat Facebookové příspěvky.
Plochu na focení - Další nezbytnost. V dnešní době jsou velmi populární bílé plochy, ale pokud doma takové nemáte, jako pozadí vám dost dobře poslouží i různé časopisy,prkýnky,podnosy a podobně.
Stativ - Určitě se hodí, to mi věřte. Pokud chcete natáčet na YT je to naprostá nutnost ale stoprocentně ho využijete i při focení.
Vizitky - Nejsou žádná nutnost, ale pokud to s blogováním myslíte vážně určitě si nějaké pořiďte. Pokud navštěvujete různé akce jako Bloges market, budou se vám hodit dvojnásob. Můžete je také rozdat přátelům, nebo je přikládat do různých balíčků třeba na Vinted.


1 komentář

  1. Super článek :-) s kafíčkem u psaní článků to máme naprosto stejné :-)

    OdpovědětVymazat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.