Tipy na dlouhé podzimní večery aneb co číst?

16. 11. 2014

  

Hezkou neděli,
tak jsem tu po dlouhé době opět s článkem. Přiznám se, že poslední dobou jsem na blog neměla moc náladu. Navíc se proti mě tak nějak všechno spiklo. Nejdřív pokažená klávesnice a teď mi stávkuje počítač který mi nechce vzít kartu z foťáku. Zkrátka nebudu se už vykecávat a tady je článek.

Hvězdy nám nepřály
Většina bude znát spíše film, než knihu, ale stejně jako film je tahle knížka vážně dobrá. Přiznám se, že jsem ji doslova hltala a přečtenou jsem ji měla asi za tři dny a to přesto, že jsem viděla film. Celkově mi přijde jako velmi povedená a co se mi opravdu líbí, je ta hromada bezvadných citátů.

Hledání Aljašky
Po přečtení knížky Hvězdy nám nepřály jsem neodolala a musela jsem si pořídit i druhou, a zatím jedinou knížku v češtině, od Johna Greena. Opět nezklamal a knížka se četla perfektně. Oproti Hvězdám byla sice slabší a nebude to asi každého šálek kávy. Jde zde o typický středoškolský příběh, ale ani zde nechybí trochu toho smutku.

Zápisky Georgie Nicolsonové
Naprosto praštěná knížka s praštěným příběhem opět ze středoškolského prostředí, která se ale díky tomu bezvadně čte a že jsem ji nečetla jednou. Vhodná asi spíš pro mladší ročníky ale zaručuju, že vás chytne.

  

Percy Jackson
Bezvadná série knih o teenagerech,bozích a nestvůrách s naprosto neohraným příběhem. Napínavý příběh který vás chytne a pustí až na konci série. Pokud se vám líbil film rozhodně neváhejte a pokud jste ho ještě neviděli, první si přečtěte knihu, která je přece jen o něco lepší. 

Bohové Olympu
Série volného pokračování Percyho Jacksona, které je pořád stejně napínavé a dobrodružné. 




Loď mezi hvězdami
Další fantasy kniha. Tentokrát o vesmírné lodi plující na dalekou planetu.Samozřejmě se zde objeví i nějaké ta láska. Momentálně čtu druhý díl a stále mě to nepřestalo bavit.

Konec prokrastinace
Něco z trošku jiného soudku aneb kniha kterou jste určitě zaregistrovali a která zažila největší boom minulý rok. Zkrátka skvělý návod, jak se této odporné "nemoci" zbavit.


Odkaz dračích jezdců
Pro mě snad nejlepší série knížek, které jsem kdy četla. Není snad ani potřeba se dále rozepisovat. Mladý kluk, který jako zázrak najde dračí vejce a stane se tak dračím jezdcem. Všechny knihy jsou pak prakticky o tom, že se snaží porazit mocného krále říše. Dál už nemám co bych řekla, prostě si je přečtěte! :D

Okomentovat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.