Typy na DIY dárky

26. 11. 2013

All I want for Christmas is something pink!

Možná už o dárcích přemýšlíte,možná už máte nakoupeno.Každopádně tento článek je pro ty co stále nevědí,nebo chtějí zkrátka darovat něco,na čem budou mít svůj vlastní podíl.Dnes vám tedy ukážu 7 typů na vánoční dárky spíše pro ženskou část rodiny.Můžete se teda inspirovat co dát babičce,tetěm
nebo mamce.  

Vzpomínka na dovolenou
Tento obrázek je naprosto jednoduchý a vše,co na něj budete potřebovat,budete mít pravděpodobně doma.
Budete potřebovat:
rámeček
mušličky
barvy
obvaz
mouku
vodu
houbičku
Postup nafocený nemám,ale vy to jistě zvládnete.Jednoduše smícháte vodu s moukou tak,aby vznikla hustá kašička.Do kašičky namočíte kousky obvazu,které různě vytvarujete do rámečku a můžete přidat i mušličky.Na závěr,až hmota zaschne,naťupkáte na váš výtvor houbičkou barvu aby vznikl efekt,který vidíte na obrázku. 





 Pletení z pedigu
Skvělým dárkem je košík,truhlička nebo tác upletený z pedigu (proutí,které po namočení do vody změkne a lze ho tvarovat).Na internetu i na youtube najdete spoustu návodů a typů.


Výtvory z korálků
Dobrým dárkem může být i květina nebo šperk ručně vyrobený z korálků.Skvělá je na to např. kniha Květiny a stromečky z korálků od Kláry Žejdlové,ale spoustu návodů najdete i na internetu.




Skleničky na víno 
Dárek,který měl hodně velký úspěch.Přiznám se,že nápad není můj ale kdysi jsem ho zahlédla někde na pinterestu.Je to sklenička ozdobená hmotou zvanou Fimo,která po vypálení v troubě ztvrdne.Nemusíte se bát,skleničky jdou normálně umýt i v myčce.


Hrnek na kávu
Pro někoho,kdo třeba víno nepije můžete vytvořit pro změnu hrneček a přihodit můžete i lžičku a balíček kávy.Jednoduše si vytvoříte dlouhého "hada" (tady jsou smíchány asi 3 barvy),kterým obtočíte držátko hrnečku,které můžete dozdobit zrníčky kávy(také z fima).Na hrnek můžete ještě něco dopsat barvami na keramiku a máte dárek hotový. 



Umělé květiny
Pro ty,kterým se nechce zalévat a starat se o živé kytky dejte ty umělé.Tyto jsou vyrobené ze stužek namočených ve škrobu (aby držely tvar),které jsou různě stočené.Konce sešijete k sobě a na závěr přidáte perličku.Z krepáku vyrobíte listy a vše nalepíte na polystyrenovou kouli zasazenou v květináči. 


Trička
A když už opravdu nevíte,nebo máte hodně kreativní náladu,můžete někomu namalovat tričko.Fantazii se meze nekladou a když si vážně nevíte rady,vždycky na něj můžete napsat např. "super brácha".

Čím obdarujete své blízké vy?

Okomentovat

Clara in style © . Design by Berenica Designs.